Ідея відкриття ресторанного підприємства. На що слід звернути увагу при проектуванні кухні кафе, бару та інших харчових виробництв?
Ідея відкриття
підприємства громадського харчування, будь то ресторан, бар, кафе, їдальня,
кав'ярня, закусочна, піцерія, фаст-фуд або магазин-кулінарія, часто пов'язана з
безліччю питань, особливо в контексті технологічного проектування, саме
правильна технологія приготування страв, послідовність операції на всіх
ділянках виробництва кухні, буде завісити якість готових кулінарних людей,
безпеку та швидкість подачі замовлень гостям ресторанного закладу.
На чолі
будь-якої кухні ресторанного підприємства стоятиме правильна технологія, яка
розпочинається з проекту. Ресторатори, що часто бідують, роблять помилку
приділяючи всю увагу торговому залу у додаткових послуг для кінцевого
споживача. У цій статті ми назвемо кілька основних питань, якими потрібно
поставитися, на що потрібно звертати до уваги проект кафе, бару, ресторану, кав'ярні,
піцерії та інших виробничих потужностей:
1.
Прив'язка концепції до приміщення: Як
пов'язати концепцію підприємства з обраним приміщенням, дотримуючись усіх
нормативних вимог (санітарні, протипожежні, екологічні, архітектурні та інші
норми ХАССП, які є обов'язковими для всіх підприємств, де готують та реалізують
кулінарну продукцію, страви та напої в Україні) 2017 року)?
2.
Зонування об'єкта: Як правильно
розділити простір кухні та торгових площ ресторанного підприємства, щоб проект
кафе, планування ресторану чи схема приміщень бару був логічним а саме начиніть
- рентабельним, затишним і найголовніше під час проектування - уникався перетин
потоків сировини та готової продукції?
3.
Вибір технологічного обладнання: Яке
обладнання вибрати, враховуючи формат та потужність підприємства, враховуючи
мін та особливості приготування страв? Як забезпечити його обслуговування? Хто
підбере правильне, економічно вигідне обладнання для кухні ресторану?
4.
Енергоносії та інженерні системи: Які
енергоносії та в якій кількості необхідні для безперебійної роботи
технологічного обладнання? Як організувати прийом сировини, зберігання та
кулінарну обробку? Як утилізувати відходи виробництва? І що буде, якщо
ігнорувати санітарні норми для кафе?
5.
Умови для персоналу та відвідувачів: Як
забезпечити норми охорони праці та правила особистої гігієни для персоналу? Як
розпланувати приміщення для відвідувачів, щоб забезпечити максимальний комфорт?
А швидкість подачі страв була максимально швидкою, і клієнт завжди залишався
задоволеним і залишав щедрі чайові? Як зробити так, щоб клієнт бару знову
відвідав до закладу?
Якщо у вас багато запитань як
зробити проєкт … та мало відповідей, зверніться до нас! Компанія
"ХорекаСервіс2009" допоможе втілити вашу ідею в життя. На ці питання
відповість технологічний проект з урахуванням всіх необхідних вимог,
розроблений нашими фахівцями.
А тепер про можливі варіанти
проектування ресторану бару бургерної кафе піцерії фаст-фуд:
1.
Якщо приміщення знаходиться на стадії
проектування або будівництва (коли перегородки ще не зведені), ви можете
замовити у нас об'ємно-планувальне рішення (проєкт, планування ) для всієї
будівлі громадського харчування.
2.
Якщо приміщення вже має зонування, наш
технолог-проектант розробить розстановку технологічного обладнання згідно з
вашою компоновкою, в процесі роботи з проектом ресторанного підприємства ми зазначемо
вам на критичні точки та запропонуємо варіанти усунення, адже правильні процеси
на кухні – це запорука успішної справи.
Не соромтеся звертатися до нас, щоб створити унікальний та успішний заклад ресторанного господарства! Бажаєтезамовити проект?
Щоб отримати консультації з питань розробки проєкту та ефективної організації кухні вашого ресторану або іншого харчового виробництва, ви можете звернутися за прямим телефоном до нашого провідного фахівця за номером 0504752965. Наша команда готова надати вам індивідуальні поради та допомогти у втіленні вашого проєкту з врахуванням усіх вашим потреб і вимог.